Koffietijd & Argandia

 

 

De Marokkaanse beautygeheimen

Ieder land kent haar eigen schoonheidsrituelen en beautygeheimen, zo ook het warme en mysterieuze Marokko. Donkere sprekende ogen, een egale huid en prachtig haar. De Marokkaanse schone Nadia Souifi deelt in Koffietijd haar beautygeheimen met de kijkers!

Uiterlijke verzorging is heel belangrijk voor de Marokkaanse vrouw. Ze hebben alles het liefst zo schoon mogelijk, en bezoeken daarom regelmatig een hammam. Het haar is ontzettend belangrijk. Het moet goed verzorgd zijn, en het liefst zo lang en vol mogelijk. Naast het haar wordt er ook veel aandacht besteed aan de huid.

Volgens Nadia is Arganolie, ook wel het vloeibare Marokkaanse goud genoemd, een belangrijk beautymiddel. Arganolie wordt geperst uit de pitten van de vrucht uit de arganboom. Het product zit vol met heilzame stoffen als essentiële onverzadigde vetzuren, vitamine E en antioxidanten. Arganolie is een veelzijdig product. Het wordt gebruikt tegen rimpels, om het haar te laten glanzen, en het zorgt daarnaast voor een zachte huid en het rekent af met droge, jeukende plekjes.