Fairtrade: puur en eerlijk!

De Berbers zijn één van de oudste volkeren van Noord Afrika. Al duizenden jaren wonen zij in Marokko, Tunesië, Libië en andere Noord-Afrikaanse landen. Van de Berber vrouwen is bekend dat zij al eeuwenlang hun schoonheidsgeheimen van moeder op dochter doorgeven. Nu delen zij deze kennis ook met ons, Argandia. Dankzij hun kennis en kunde zijn wij in staat om mooie, menselijke, natuurlijke en sociaal verantwoorde producten te maken.

De Berber- vrouwen weten dat intens verzorgende grondstoffen verborgen liggen in de vruchten van de Arganboom en in de vijgen van de Opuntia ficus-indica, een grote cactussoort die vijf meter hoog kan worden. De olie die wordt gewonnen uit deze vruchten, is een krachtige bron van stralende en natuurlijke schoonheid.

Gecertificeerde, natuurlijke schoonheidsproducten: EcoCert en Fair Trade

Met respect voor de rijke natuur worden de Argan boomplantages onderhouden. De principes van de organische agricultuur worden hier dagelijks toegepast. Om de unieke eigenschappen van de oliën te behouden, worden vereisten van het Ecocert-keurmerk nauwlettend opgevolgd. Maar ook de fair trade principes worden strikt gehanteerd: de lokale bevolking krijgt een percentage van de omzet. Hierdoor ontstond, tot vreugde van de lokale bewoners, de mogelijkheid om elektriciteit aan te laten leggen! De maandelijkse stroomrekening wordt door Argandia betaald, net als de opleidingskosten van de plukkers. Want dat is fair trade: wij importeren mooie, eerlijke producten en ondertussen stijgt het levensniveau van de lokale bevolking!

Eerlijke producten

Argandia hecht dus waarde aan eerlijkheid en puurheid. Daarom heeft zij het Argan ESR in het leven geroepen. Een keurmerk dat staat voor sociaal verantwoorde en eerlijke handel. Argandia verzekert zich daarmee van een vertrouwd Fair Trade stempel in haar sector. Onder toezicht van en gecontroleerd door Ecocert in Marokko, wordt het eeuwenoude geheim van de Berbervrouwen en de oorsprong van Argan behouden. Daardoor kunnen nu én in de toekomst prachtige Argan producten worden ontwikkeld en verbouwd. Miljoenen consumenten kunnen hierdoor blijven genieten van hoogwaardige huidverzorgingsproducten.